Griepvaccinatie 2022


Griepprikdagen 2023 praktijk Coene (niet in de hallen):


 15/11/2023 of 22/11/2023,  tussen 14.00 en 16.00 uur , zonder afspraak


Ideale toedieningsperiode is half oktober-eind november.

De griepspuit is af te halen bij de apotheker, zonder voorschrift, er worden 2 toedieningsmomenten georganiseerd in de huisartspraktijk, in november, nl 15/11/2023 en 22/11/2023 , telkens tss 14-16u, zonder afspraak. Indien niet mogelijk op deze tijdstippen, kan je een afspraak inplannen bij de vpk, let wel, bij voorkeur half oktober-eind november.De griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal geneest u vanzelf, maar bij risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben:


  • Alle personen ouder dan 65 jaar
  • Zwangere vrouwen ongeacht de fase van zwangerschap, alsook ouders met kinderen jonger dan 6 maanden (om de baby te beschermen).
  • Alle patiënten vanaf 6 maanden met chronische gezondheidsproblemen, ook indien gestabiliseerd: zoals diabetes of een ziekte van longen (ook ernstig astma), hart (uitgezonderd hypertensie), lever of nieren laten zich daarom best vaccineren.
  • Alle patiënten met een BMI >35 of met neuromusculaire aandoeningen ( Parkinson, CVA...) of immuniteitsstoornissen ( natuurlijk of geïnduceerd) ( bvb splenectomie, HIV, immuuntherapie, chemotherapie...)behoren ook tot deze risicogroep.

Deze groep heeft voor het griepvaccin geen voorschrift nodig, alle anderen wel.


Ook voor mensen die vaak met deze risicogroepen in contact komen is vaccinatie aangewezen (een voorschrift kunt u bij ons krijgen) om te vermijden dat ze griep aan hen doorgeven. In het kader van Covid-19 kan de grieppiek samenvallen met een covidpiek. Dat willen we voorkomen door zoveel mogelijk te vaccineren.


Daarnaast is het ook zinvol om alle personen tussen 50- 65 jaar te vaccineren, zelfs indien ze niet een aandoening hebben zoals hierboven beschreven. Deze groep heeft ook geen voorschrift nodig


Hoe gaat u te werk?

1. U haalt het griepvaccin op bij uw apotheker

2. U bewaart het vaccin in de koelkast.

Griepprikdagen praktijk Coene (niet in de hallen):

15/11/2023 en 22/11/2023 , telkens tss 14-16u, zonder afspraak

 

betalen is niet nodig

breng uw eID mee

Trek makkelijke kledij aan 


er worden geen andere vaccins toegediend.


Niet toegestaan bij kippeneierenallergie


Indien u nog geen griepvaccin hebt kunnen bekomen, dient u alvast één te reserveren bij uw apotheek.

Indien u niet kan komen op bovenvermelde data, gelieve een afspraak in te plannen bij de verpleegkundige , zij werkt op ma-di-woe-do voormiddag, let wel, bij voorkeur half oktober-eind november.