Griepvaccinatie 2021


Beste,


De griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal geneest u vanzelf, maar bij risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben:


  • Alle personen ouder dan 65 jaar
  • Zwangere vrouwen ongeacht de fase van zwangerschap, alsook ouders met kinderen jonger dan 6 maanden (om de baby te beschermen).
  • Alle patiënten vanaf 6 maanden met chronische gezondheidsproblemen, ook indien gestabiliseerd: zoals diabetes of een ziekte van longen (ook ernstig astma), hart (uitgezonderd hypertensie), lever of nieren laten zich daarom best vaccineren.
  • Alle patiënten met een BMI >35 of met neuromusculaire aandoeningen ( Parkinson, CVA...) of immuniteitsstoornissen ( natuurlijk of geïnduceerd) ( bvb splenectomie, HIV, immuuntherapie, chemotherapie...)behoren ook tot deze risicogroep.

Deze groep heeft voor het griepvaccin geen voorschrift nodig, alle anderen wel.


Ook voor mensen die vaak met deze risicogroepen in contact komen is vaccinatie aangewezen (een voorschrift kunt u bij ons krijgen) om te vermijden dat ze griep aan hen doorgeven. In het kader van Covid-19 kan de grieppiek samenvallen met een covidpiek. Dat willen we voorkomen door zoveel mogelijk te vaccineren.


Daarnaast is het ook zinvol om alle personen tussen 50- 65 jaar te vaccineren, zelfs indien ze niet een aandoening hebben zoals hierboven beschreven.


Hoe gaat u te werk?

1. U haalt het griepvaccin op bij uw apotheker

2. U bewaart het vaccin in de koelkast.

3. U komt op donderdag 28 oktober of 4 november tussen 13.30 en 15.30 naar de drive-in op Weelde Depot (hal 2, de eerste loods links na de inrit) Geeneinde 54 te Weelde, betalen is niet nodig, breng wel uw identiteitskaart mee.

Trek gemakkelijke kledij aan en houd er rekening mee dat er geen andere vaccins worden toegediend.


Indien u nog geen griepvaccin hebt kunnen bekomen, dient u alvast één te reserveren bij uw apotheek.

Indien u niet kan komen op bovenvermelde data, gelieve een afspraak in te plannen bij de verpleegkundige, zij werkt op ma-di-woe voormiddag.Met vriendelijke groeten,Dr Caroline Coene

Medisch Centrum Ravels